Forum membincangkan segala aktiviti ex-student ATDI dari 1998 hingga 2002
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Cara Upload Photo

Go down 
AuthorMessage
Zedi
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 81
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Cara Upload Photo   Mon Jul 14, 2008 12:46 pm

Kat cni aku bg tutorial mcm mane nak post photo bagi sape2 yg tak tau..

1. mula2..korang upload photo yg dikehendaki kemana2 web yg boleh dijadikan pelantar utk gambo korg..sbg contoh http://photobucket.com/

2. bile dah upload..clik kat direct link gambo tu dan copy direct link tu [ctrl+c]..mc kat photo bawah ni..


3.lepastu..go to topic yg berkaitan..g kat post reply carik ikon image n clik


4.lepas klik akan keluar satu ruang dan masukkan direct link yg korang dah copy td dlm ruang tu..[ctrl+v]



5. dah bleh send atau preview..
Back to top Go down
View user profile http://atdi02members.forumotion.com
 
Cara Upload Photo
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Atdi 1998 - 2002 :: Berita & Aktiviti :: Makluman| Garis Panduan Berforum-
Jump to: